• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Політичні посади та посади державних службовців у системі центральних органів виконавчої влади мають бути розмежовані

    Опубликовано: 2006-03-30 18:04:00

    Керівник Уряду Юрій Єхануров сьогодні, 30 березня, взяв участь у  розширеному засіданні колегії Головного управління державної служби України. У роботі також взяли участь народні депутати України, представники Секретаріату Президента України, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, міністерств, профспілкових, громадських організацій. Основною темою розширеного засідання Колегії було підведення підсумків діяльності Головдержслужби України у 2005 році та основні пріоритети розвитку системи державної служби України у 2006 році.

    Виступаючи перед присутніми, Прем’єр-міністр зазначив, що Україна багато чого досягла у питаннях економічного та політичного реформування. «З питанням же адміністративної реформи, реформи державної служби ми гальмуємо», - зауважив він.

    Прем'єр-міністр відзначив, що зараз новому складу Верховної Ради потрібно прийняти три важливі закони: про Кабінет Міністрів України, про міністерства і центральні органи виконавчої влади, а також закон про державну службу.

    Юрій Єхануров прогнозує затягування прийняття закону про Кабінет Міністрів до кінця 2006 року. "Я думаю, що ті, хто прийдуть до Кабінету Міністрів, будуть затягувати розгляд цього питання. Щоб його розглянути реально, це буде кінець року", - зауважив Глава Уряду. У той же час, він наголосив на важливості якнайшвидшого прийняття закону про Кабмін.

    Прем’єр-міністр також констатував важливість якнайшвидшого прийняття закону про інші органи державної виконавчої влади, зокрема ті, які регламентують діяльність міністерств і центральних відомств, а також закону про державну службу.

    Основоположними засадами даних законопроектів, наголосив Керівник Уряду, є забезпечення розмежування політичних посад та посад державних службовців у системі центральних органів виконавчої влади шляхом введення посад віце-міністрів як політичних, посад Державного секретаря Кабінету Міністрів України, державних секретарів міністерств, як вищих посад державних службовців у системі центральних органів виконавчої влади.

    Юрій Єхануров, який очолює виборчий список блоку "Наша Україна", закликав також політиків відійти від ейфорії виборчої кампанії й відмовитися від прийняття поспішних рішень. "Хотів би політикам порадити не гризти столи, а провести вихідні дні на природі, подивитися, як сніг сходить... не потрібно поспішати", - сказав Єхануров. Сам Юрій Іванович планує 31 березня відвідати з робочою поїздкою Крим для того, щоб ознайомитися як використовуються виділені з бюджету кошти на аварійно-відбудовні роботи в Щолкино й на роботи з водопостачання в Криму.

    Відповідаючи на запитання журналістів і коментуючи рішення Національної комісії регулювання електроенергетики, Прем’єр-міністр зауважив, що він проти прийняття поспішних рішень про підвищення тарифів на електроенергію й газ для населення. "Ніхто не буде поспішати в цих питаннях, ми все-таки порадимося з ними ще", - сказав Юрій Єхануров. Він зазначив, що в четвер, у другій половині дня, має намір заслухати пропозиції від НКРЕ й обговорити їх.

     Інф. Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.