• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гідроізоляція цегляних стін: що важливо знати

    Опубликовано: 2021-03-04 20:45:46

    Як влаштувати гідроізоляцію цегляних стін

    Досить поширена думка, що будинок з цегли – водонепроникний. І хоча стіни з цегли міцні і надійні, вони пористі, як губка. Тому вологу вбирають досить швидко. Вода може просочуватися через щілини у швах, а також прорізи для вікон і дверей. Тому якщо ви хочете, щоб у будинку було сухо, подбайте про надійну гідроізоляцію стін. В іншому випадку у будівлі буде вогко, почнеться розростатися цвіль, а сама конструкція почне руйнуватися. Все це викликає дискомфорт і може негативно впливати на здоров я і самопочуття мешканців будинку. Тому особливою популярністю користується гідроізоляція цегляної стіни зсередини.

    Який метод обрати

    Як показує досвід, сьогодні можна провести гідроізоляцію цегляної стіни вертикальним або ж горизонтальним методом. Якщо ж потрібно захистити приміщення від потрапляння вологи з підвалу чи грунту, варто обрати горизонтальну гідроізоляцію. Вертикальна гідроізоляція ефективна у випадках, коли потрібен захист приміщення від проникнення вологи зі стін.

    Який метод кращий – однозначно відповісти важко. Тут потрібно звернутися до інженера з досвідом, який порадить оптимальний варіант. У деяких випадках доречним є комбінований захист, який передбачає застосування горизонтальної та вертикальної технології.

    Найчастіше внутрішні гідроізоляційні роботи потрібні у санвузлах, де рівень вологості високий постійно. Зокрема, для обробки стін у таких приміщеннях фахівці рекомендують штукатурку на цементній основі,  а також силіконові герметики.

    Якщо ж ви хочете, щоб гідроізоляція цегляних стін https://rat.net.ua/tpost/hahgacavc1-gidroizolyatsiya-kirpichnih-sten була якісною і довговічною, її варто проводити по шарі цегли. Після цього варто укладати штукатурку та проводити інші оздоблювальні роботи. Якщо приміщення жиле, то краще віддати перевагу цементно-полімерним мастикам.

    Кілька важливих нюансів

    Процес попередньої підготовки стін не відрізняється від того, як і при зовнішній гідроізоляції. Крім того, бажано використовувати для просочення спеціальний антигрибковий склад. А у кутах та на стиках стін варто використовувати армуючу стрічку.

    Якщо ви плануєте використовувати суху суміш з додаванням домішок, то спочатку уважно прочитайте інструкцію. Наносьте розведену суміш за допомогою жорсткого пензлика. Як правило, перший шар має бути горизонтально, а другий – вертикально. Наносити шари потрібно хоча б через 3-4 години.

    Якщо ж ви хочете влаштувати гідроізоляцію і назавжди забути про проблеми з надмірною вологістю, то радимо звернутися до фахівців на rat.net.ua. Тоді результат вас не розчарує!
     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.