• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава Єврокомісії впевнена, що стратегія закупівель вакцин для ЄС - цілком вірна

    Опубликовано: 2021-02-24 17:30:13

    Глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйен вважає вірною загальну стратегію Європейського союзу (ЄС) щодо закупівель вакцин від нового коронавірусу. Таку думку вона висловила в інтерв’ю газеті Augsburger Allgemeine, пише УНН.

    Деталі

    “Так, завдяки європейському підходу тепер у нас є широкий вибір вакцин, які ми також можемо використовувати проти мутацій (коронавірусу)”, — зазначила фон дер Ляйен, відповідаючи на питання про правильність загальної стратегії ЄС в частині закупівель препаратів. “Ми зробили ставку на шість виробників, три (препарати) від яких вже схвалені і користуються попитом у всьому світі, два знаходяться на стадії затвердження. Наша стратегія спрацювала”, — додала вона.

    При цьому глава ЄК підкреслила, що ЄС перебуває в постійному контакті з виробниками препаратів з метою прискорення їх виготовлення і забезпечення безперебійності поставок до країн спільноти. “Виробники вакцин — наші партнери в цій пандемії. І вони теж ніколи не стикалися з такою проблемою”, — зауважила фон дер Ляйен і уточнила, що всі спірні питання сторони намагаються вирішити мирним шляхом.

    Крім того, фон дер Ляйен висловила стурбованість появою нових штамів коронавірусу. “До нових варіантів потрібно ставитися дуже серйозно”, — вважає вона. Лише завдяки проведенню ретельного аналізу позитивних результатів на наявність інфекції в усіх країнах, на її думку, можна буде швидко визначити, коли і де з’являються нові мутації. Разом з тим фон дер Ляйен повідомила, що фармацевтичні компанії працюють над удосконаленням існуючих вакцин, беручи до уваги виникнення нових, більш небезпечних штамів вірусу.

    Контекст

    В даний час Єврокомісія уклала контракти на поставку вакцин від шести європейських і американських виробників, з яких в користування надійшли і отримали схвалення Європейського агентства лікарських препаратів (EMA) три: американо-німецького консорціуму Pfizer — BioNTech, американської компанії Moderna і британсько-шведської AstraZeneca. 17 лютого ЄК оголосила, що схвалила другий контракт з американською компанією Moderna (на поставку додаткових 300 млн доз вакцини від нового коронавируса.

    При цьому в реальності в першому кварталі 2021 року Євросоюз отримає майже втричі менше вакцини, ніж очікувалося, в зв’язку з нестачею виробничих можливостей у всіх постачальників і в результаті проблем логістики. За оцінками Єврокомісії, з початку січня по кінець березня 27 країн ЄС отримають близько 106 млн доз вакцини, і лише в другому кварталі Брюссель передбачає вивести поставки на розрахунковий рівень в 300 млн доз за 3 місяці.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.