• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС: для подорожей українцям відкрито 95 країн

    Опубликовано: 2021-02-19 17:00:13

    Для подорожей власників українського паспорта на сьогодні відкрито 95 країн світу. Про це заявив під час брифінгу у п’ятницю, 19 лютого, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

    Цитата:

    "Ви знаєте, МЗС послідовно відкриває світ для подорожей українців. Це ми робимо шляхом укладення відповідних безвізових угод... Коронавірус вніс у планову роботу серйозні виклики, і тепер ми планово працюємо над тим, щоб в умовах світового локдауну постійно збільшувати кількість місць, до яких українці можуть поїхати. Станом на сьогодні для громадян України відкрито кордони 95 країн світу“, - сказав міністр.

    Деталі

    Водночас голова МЗС додав, що для в’їзду в ці країни потрібно дотримуватись певних вимог, зокрема, надавати негативні результати ПЛР-тесту, або в деяких країнах проходити карантин.

    Варто зазначити також, що на сьогодні, за даними МОЗ, до списку країн “червоної” зони (з урахуванням кількості активних випадків коронавірусної хвороби COVID-19 на 100 тис. населення) для України належать 80 країн.

    Серед них, зокрема — Італія, Чорногорія, Португалія, Іспанія, Греція, США, ОАЄ, Швеція, Швейцарія, Китай, Німеччина, Литва, Румунія, Росія тощо.

    Додамо, Україна піднялася в оновленому рейтингу Індексу паспортів світу на дві позиції і посідає 41-е місце - власники українського паспорта можуть подорожувати без візи в 130 країн світу.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.