• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Білорусі хочуть ухвалити закон про іноземних агентів

    Опубликовано: 2021-02-16 16:30:50

    Навесні цього року в Білорусі може з'явитися законопроект про іноземних агентів. Депутати вже почали розробку відповідного закону, повідомляє УНН з посиланням на Белсат.

    Деталі

    Олег Гайдукевич, голова Ліберально-демократичної партії і депутат Палати представників парламенту Білорусі під час виступу на Загальнобілоруських народних зборах заявив, що в країні необхідно розробити і прийняти закон про іноземних агентів. Пізніше політик повідомив, що відповідна робота почалася і в Палаті представників.

    “Закон про іноземних агентів буде розглянуто, переконаний, вже на весняній сесії. Чи встигнемо. Відповідна робота вже почалася”, - повідомив Гайдукевич.

    До речі

    Закон про іноземних агентів був прийнятий в Росії в 2012 році. Перш за все він торкнувся діяльності некомерційних організацій. Законодавство зобов’язує НКО, які займаються політичною діяльністю та отримують закордонне фінансування, реєструватися в якості “іноземних агентів”. НКО повинні вказувати на це, наприклад, на своєму сайті і регулярно звітувати про своє фінансове становище.

    У 2014 році в РФ набув чинності закон, що забороняє російським партіям здійснювати операції з іноземними державами, міжнародними організаціями та громадськими рухами, які виконують функцію іноземного агента НКО, а також російськими юрособами з іноземною участю більше 30% статутного капіталу.

    В Україні подібне законодавство діяло в 2014 році, проте втратило силу.

    Тетяна Юдіна

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.