• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переворот у М'янмі: українцям радять не їхати до країни

    Опубликовано: 2021-02-01 17:00:52

    Через оголошення надзвичайного стану в М’янмі українцям рекомендують утриматися від поїздок до цієї країни. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Twitter, передає УНН.

    Цитата

    “У зв’язку із оголошенням надзвичайного стану в М’янмі рекомендуємо громадянам Україн наразі утриматися від поїздок до цієї країни. Просимо українців у М’янмі повідомити про своє місце перебування на „гарячу“ лінію Посольства України в Таїланді”, — написав Олег Ніколенко.

    Контекст

    Агентства Reuters та France-Presse раніше повідомили з посиланням на прес-секретаря Національної Ліги за демократію Мьо Н’їнта, що вранці в понеділок був затриманий президент країни Він М’їн і глава партії і лауреатка Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, яка займає пости державного радника та голови МЗС республіки. Вона вважалася фактичним лідером країни.

    Після цього військові оголосили про введення надзвичайного стану строком на один рік. Військові оголосили виконуючим обов’язки глави держави віце президента М’їн Све. У той же час, як говорилося в повідомленні армійської телевізійної мережі “Мьявадді”, влада в країні була передана в руки головнокомандувачу збройними силами генерала Мін Аун Хлаіна. За відомостями агентства Reuters, військові пояснили, що рішення про введення надзвичайного стану було прийнято через фальсифікації, що мали місце, на їхню думку, парламентських виборах, які тільки що відбулися.

    Представник НЛД повідомив CNN, що військові вже беруть під контроль Найп’їдо — столицю М’янми.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.