• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва офіційно заявила, що готова прийняти з Латвією ЧС-2021 з хокею замість Білорусі

    Опубликовано: 2021-01-22 09:15:20

    Литва має все необхідне для того, щоб прийняти спільно з Латвією матчі чемпіонату світу з хокею. Про це в бесіді з президентом Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазелем заявила прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, повідомила в четвер її пресслужба, пише УНН.

    Раніше Литва відправила Латвії та IIHF офіційні листи із запевненням у готовності прийняти матчі вищого дивізіону чемпіонату світу — 2021.

    “Ми маємо в своєму розпорядженні необхідну для турніру такого рівня інфраструктуру. У сусідніх країнах — Латвії та Литві — в умовах триваючої пандемії коронавірусу проводити чемпіонат зручніше”, — стверджувала вона.

    За словами глави кабінету, Вільнюс вже повідомив Ригу про готовність провести матчі турніру. “Відповідний досвід у нас є”, — сказала Шимоніте. У 2018 року Литва була організатором чемпіонату світу з хокею в групі В першого дивізіону — третього за силою в світовому рейтингу, в 2020 році приймала турнір другого дивізіону молодіжного чемпіонату світу.

    У понеділок рада IIHF позбавив Мінськ права проведення чемпіонату світу, який повинен був відбутися з 21 травня по 6 червня в Латвії та Білорусі. Стверджувалося, що це обумовлено питаннями безпеки, які знаходяться поза контролем міжнародної федерації. Місце проведення турніру буде визначено пізніше.

    Раніше міністерка освіти, науки і спорту Литви Юргіта Шюгждінене заявила, що можливість прийняти спільно з Латвією матчі чемпіонату світу з хокею є для Литви історичним шансом.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.