• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Професійно-технічна освіта готує кадри для ринку праці Дніпропетровщини

    Опубликовано: 2006-03-27 16:35:00

    22 березня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергєєва Віктора Володимировича відбулося розширене засідання обласної міжгалузевої ради з професійно-технічної освіти. В засіданні взяв участь Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко який у своєму виступі наголосив на необхідності подальшого розвитку професійно-технічних навчальних закладів у тісній взаємодії з регіональними ринками праці, погодився з пропозиціями Дніпропетровської облдержадміністрації щодо передачі ряду повноважень управління цим процесом від державного до обласного рівня.

    На виконання доручення голови облдержадміністрації Надії Дєєвої створена база даних дітей-сиріт, які навчаються у професійно-технічних навчальних закладах, що дозволяє активно відслідковувати захист прав цієї категорії учнів (а їх майже 2,2 тисячі, тобто 5,6% усіх учнів професійно-технічних навчальних закладів, що майже вдвічі більше, ніж у середньому по Україні). Відслідковувалося прийняття дітей-сиріт у професійно-технічні навчальні заклади, їх навчання і працевлаштування з обов’язковим вирішенням житлових питань.

    Призначення іменних обласних стипендій, які згідно рішення облдержадміністрації отримують 62 кращих учня професійно-технічних навчальних закладів області, пошук нових форм роботи з урахуванням світового досвіду (Дніпропетровщина є пілотною з реалізації 2-х міжнародних програм), відпрацювання взаємодії з фондом зайнятості та роботодавцями, з залученням останніх до підготовки та перепідготовки кадрів – ці та інші питання були відпрацьовані на засіданні, що було відображено в прийнятому рішенні.

    Інф. Прес-служба голови облдержадміністрації

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.