• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП вітає перше з часів незалежності замовлення літаків «Антонова» для ЗСУ

    Опубликовано: 2020-12-30 14:54:33

    Міністерство оборони та державне підприємство «Антонов» підписали Меморандум про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

    Зазначається, що на першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

    В УСПП привітали таке рішення влади та висловили сподівання, що це початок зусиль щодо відродження українського літакобудування. Даний контракт, на думку промислової спільноти, не лише зміцнить нашу обороноздатність, але й сприятливо вплине на авіапром.

    "Вперше за часи незалежності вітчизняні літаки замовляються для потреб армії. Це хороший початок, що має отримати продовження в найближчі роки", - підкреслив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Він зазначив, що зусиллями ділової громади в діалозі з урядом влітку було створене Міністерство стратегічних галузей промисловості, затверджена концепція розвитку авіабудування. Відтак Анатолій Кінах наголосив на потребі продовження руху в даному напрямі та  розробки Державної науково-технічної програми з розвитку авіапромисловості на 2021-2030 роки, проведенні відповідного засідання РНБОУ.

    До слова, цю пропозицію підтримує і Президент України, котрий був особисто присутній на церемонії підписання вищезазначеного контракту.

    Втім, на практиці очевидно, що політичної волі замало - потрібна конструктивна робота уряду, промисловців із відповідними держзамовленнями, фінансуванням, умовами для розвитку авіабудування. На що і очікує нині ділова громада.

    Нагадаємо, 2020 року у Харкові пройшло вже два з'їзди авіабудівників України за участі УСПП, які закликали владу розробити галузеву держпрограму і спільно напрацювати механізми відновлення серійного випуску літаків, у тому числі і на експорт. Такі контракти потребують  уваги і гарантій з боку держави. Іншим напрямком мають стати внутрішні замовлення - для армії та пасажирської інфраструктури.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.