• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підтримка підприємців під час карантинних обмежень

    Опубликовано: 2020-12-22 15:51:52

    Представники ФОП мають можливість отримати грошову допомогу від держави.

    Для цього необхідно подати заявку на виплату одноразової матеріальної допомоги до 31 грудня. Виплата буде здійснена до 8 січня.

     «У нас 710 тисяч ФОПів і суб’єктів господарювання, які мають отримати виплати. І здійснити це потрібно до 8 січня. Це один з пріоритетів для Уряду", – сказав президент України Володимир Зеленський.
     
    Вже близько 300 тисяч людей зареєструвались у системі для отримання цієї виплати. Всього близько мільйона і фопівців і найманих працівників можуть отримати виплати.
     
    Наприкінці року у зв’язку з святковими днями можуть бути певні нетривалі затримки у здійсненні виплат. Ті, хто зареєструється у системі після 21-22 грудня, зможуть отримати виплати вже після нового року ближче до Різдва 7 січня.

    Що стосується розміру грошової допомоги.
    Вперше в історії України за ініціативою президента буде реалізована така програма прямої допомоги підприємцям та працівникам. Ніколи раніше під час кризи держава не проводила таких виплат.

    Урядовці зазначили, що жодного разу в історії України під час кризи влада не здійснювала навіть такої прямої виплати бізнесам та працівникам, які страждали від обставин.

    8 тисяч гривень станом на сьогодні – це більше, ніж мінімальна заробітна плата.

    Хто і як отримає допомогу.
     Міністерству соціальної політики виділено кошти у сумі 13,7 млрд гривень з «ковідного фонду» для здійснення виплати 1,7 млн застрахованих осіб.
     Одноразову матеріальну допомогу в розмірі до 8 тисяч гривень зможуть отримати:
    - наймані працівники, які займані на підприємствах, робота яких обмежується в карантин
    - фізичні особи – підприємці, робота яких обмежується в карантин.
     
    Перед зверненням за отриманням одноразової допомоги необхідно:
    - мати відкритий банківський рахунок в банку за стандартом IBAN;
    - підключитися до Порталу Дія;
    - подати через Портал Дія заяву до 21 грудня 2020 року включно.
     
    Головним критерієм при заповненні заяви є вірний КВЕД підприємства, який зазначений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
    У заяві про виплату одноразової матеріальної допомоги зазначається:
    - прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи, її дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта;
    - адреса місця проживання;
    - підтвердження відповідності застрахованої особи критеріям, передбаченим частинами першою та другою статті 2 закону, що здійснюється шляхом проставлення відповідної позначки заявником;
    - номер банківського рахунка для виплати одноразової матеріальної допомоги – за стандартом IBAN.
     
    Важливо, що усі застраховані особи, а це ті особи, за яких або які сплачували єдиний внесок у третьому кварталі цього року і середньомісячний заробіток яких не перевищував 30 тисяч гривень, отримають таку допомогу. Здійснення виплат розпочнеться вже 21-22 тижня Пенсійним фондом України через АТ “Ощадбанк”.

    Президент поставив завдання зробити все, щоб малий бізнес працював і розвивався в Україні в комфортних умовах.
      
    Що на сьогоднішній день вже зроблено для фопівців.

    Парламент проголосував за відтермінування на один рік обов’язкового застосування касових апаратів та РРО для усіх, окрім деяких ризикових груп. Це три ризикові групи – ювелірка, лікарські засоби та обладання і техніка, які потребують обслуговування. Президент підписав цей закон.
     
    Вже прив’язані граничні обсяги доходів різних груп ФОПів до встановлених законом розмірів мінімальної заробітної плати. Якщо економіка буде зростати, то зростатимуть і ліміти для фопівців:
    - для першої групи 167 мінімальних зарплат замість 1 млн грн;
    - для другої 834 мінімальні зарплати замість 5 млн грн;
    - для третьої 1167 мінімальних зарплат замість 7 млн грн.
     
    Виключаються норми про компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафних санкцій, застосованих до бізнесу. Йдеться про так званий кешбек.
     
    Скасовуються і штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у РРО.
     
    У держави немає іншого шляху отримувати ресурс для здійснення своїх соціальних зобов’язань, ніж збирати податки, обов’язкові внески. Тому жодна цивілізована держава не може залишати у тіні значну частину споживання, економіки. Фіскалізація не є чимось особливим для цивілізованих країн. Усі наші сусіди вже давно зробили те, про що зараз ми сперечаємось.

    Управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.