• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Допомога по 8000 грн. В яких випадках держава може вимагати повернення виплат

    Опубликовано: 2020-12-22 15:15:43

    Допомогу 8000 грн доведеться повернути у разі надання недостовірних даних.

    У деяких випадках держава може вимагати повернення виплаченої одноразової допомоги на суму 8000 грн від фізичних осіб-підприємців, а також найманих працівників юридичних осіб та ФОПів. Про це йдеться у повідомленні Офісу великих платників податків Державної податкової служби.

    Коли можлива така вимога
    Повернення виплаченої допомоги державні органи можуть вимагати у разі виявлення недостовірних даних, наданих отримувачем.

    Це стосується інформації, на підставі якої виплачувалась одноразова матеріальна допомога.

    Рішення щодо повернення допомоги ухвалюють органи Пенсійного фонду. Таке рішення є виконавчим документом.

    Якщо отримувач добровільно не поверне кошти протягом 10 робочих днів із дня надсилання відповідного рішення, гроші стягуватимуться державною виконавчою службою в примусовому порядку.

    Хто має право на отримання допомоги
    Право на отримання одноразової допомоги від держави у 8000 грн мають не лише фізичні особи-підприємці, але й наймані працівники юридичних осіб та ФОПів.

    Зокрема, це ФОПи, які:

    - на 10 грудня 2020 року зареєстровані як ФОП 3 місяці і більше (перевірити час реєстрації можна за посиланням https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search), та у 2020 році сплатили єдиний соціальний внесок за себе не менше ніж за 3 місяці;

    - не є одночасно фізособою-підприємцем та найманим працівником.

    А також це наймані працівники, які:

    - на 10 грудня 2020 року працюють за основним місцем роботи у роботодавця, діяльність якого тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів;

    - середня заробітна плата яких за третій квартал 2020 року не перевищує 30 000 грн на місяць.

    Допомога надається відповідно до закону "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України COVID-19".

    Порядок звернення за допомогою
    Заява на отримання одноразової допомоги заповнюється виключно в електронній формі з використанням Єдиного державного порталу електронних послуг або з використанням мобільного застосунку Порталу Дія.

    Заяву на отримання виплати одноразової допомоги застрахованим особам можна подати з 14 до 21 грудня 2020 року включно.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.