• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина чекає виконання обіцянок ЄС про повноправне членство — Ердоган

    Опубликовано: 2020-12-16 09:45:28

    Туреччина бореться за мир і безпеку не тільки всередині країни, а й у всьому Кавказькому регіоні, і не заслуговує санкцій з боку ЄС і США. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, пише Anadolu, передає УНН.

    “Туреччина чекає від ЄС не санкцій, а виконання своїх обіцянок про повноправне членство в організації. Також ми чекаємо від нашого партнера по Північноатлантичному альянсу — США не санкцій, а підтримки в боротьбі з терористичними організаціями і силами, які намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні”, — заявив Ердоган.

    За його словами, Нагірний Карабах — це більше не заморожений конфлікт.

    “З перемогою в Нагірному Карабасі на Кавказі почалася нова епоха. Після цього в регіоні буде створено новий статус-кво, де конфлікт зміниться миром, напруженість — співпрацею, ворожнеча — добросусідством”, — сказав президент Туреччини.

    Він додав, що турецька економіка готова до будь-яких важких випробувань, нових можливостей і різним сценаріям: “Зараз ми переживаємо такий період в глобальній економіці, який можливо увійде в історію”.

    Як повідомляв УНН 14 грудня США ввели санкції проти Туреччини через придбання російської зброї. У МЗС Туреччини у відповідь на це закликали США переглянути це “несправедливе рішення”. Раніше Євросоюз розширив санкції проти Туреччини через буріння в Середземному морі.

    Наталія Затуливітер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.