• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украерорух підтвердив відповідність європейським сертифікаційним вимогам – EASА

    Опубликовано: 2020-12-16 09:15:24

    Украерорух 11 грудня отримав новий сертифікат Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів (EASA), який підтверджує, що український провайдер послуг аеронавігаційного обслуговування відповідає оновленим європейським сертифікаційним вимогам, які набрали чинності в Європейському Союзі у січні 2020 року, передає УНН із посиланням на пресслужбу.

    “Крок за кроком активно працюємо над реалізацією Угоди між Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України про використання частини повітряного простору Словацької Республіки для забезпечення польотів у міжнародному аеропорту „Ужгород“. Успішне проходження аудиту європейського регулятора з безпеки польотів є обов’язковою умовою для надання українською стороною транскордонних послуг у частині повітряного простору Словацької Республіки для виконання польотів до/з Міжнародного аеропорту „Ужгород“. Наразі працюємо над технічними аспектами взаємодії зі словацькими колегами і найближчим часом будемо готові підписати Імплементаційні протоколи до Угоди”, — повідомив керівник Украероруху Андрій Ярмак.

    Украерорух уперше пройшов сертифікацію EASA у 2018 році. Ця сертифікація була виконана як умова словацької сторони задля визначення Украероруху провайдером аеронавігаційних послуг у відповідній частині повітряного простору Словаччини, необхідної для виконання польотів за приладами до/з аеропорту “Ужгород”. Протягом двох років Украерорух підтримував поточну відповідність європейським сертифікаційним вимогам задля забезпечення умов для відновлення польотів на аеродромі “Ужгород”. Починаючи з жовтня 2020 року нагляд за безпекою польотів по відношенню до послуг Украероруху здійснює EASA.

    Нагадаємо, у серпні цього року EASA опублікувала оновлений Інформаційний бюлетень з безпеки польотів EASA SIB 2015-16R3 (Safety Information Bulletin) щодо безпечного використання 6 маршрутів (L851, M856, M860, M854, M435, M861). Ці маршрути EASA рекомендує використовувати користувачам повітряного простору для планування польотів над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.