• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори в США: Байден представив свою економічну команду

    Опубликовано: 2020-12-02 17:30:58

    Обраний президент США Джозеф Байден офіційно представив своїх головних радників з питань економічної політики. Про це повідомляє “Голос Америки”, передає УНН.

    Подання складу команди відбулося в Вілмінгтоні, штат Делавер. Байден виступив разом з кандидатами, в тому числі з кандидатом на пост міністра фінансів Джанет Йеллен, яка раніше очолювала Федеральну резервну систему США.

    На пост голови Економічної ради Байден збирається призначити економіста з Прінстонського університету Сесилію Роуз. До Ради також увійдуть економісти Хізер Боуші і Джаред Бернштейн. На пост глави Бюджетного управління Білого дому обраний президент США висунув Ніру Тандем — виконавчого директора аналітичного центру Center for American Progress.

    Відзначається, що склад обраної Байденом команди підкреслює, що він націлений на більш агресивний підхід в боротьбі з пандемією коронавіруса. Всі його майбутні радники висловлюються за додаткові заходи стимулювання економіки під час пандемії.

    Примітно, що на ряд керівних посад в економічній команді Байден планує призначити жінок. Зокрема, Роуз стане першою чорношкірою жінкою, яка очолить Економічну раду при президенті США, а Йеллен — першою жінкою на посаді міністра фінансів. Всі три призначення вимагають затвердження в Сенаті США.

    Розклад сил в Сенаті США остаточно визначиться за підсумками другого туру виборів в Джорджії, який пройде 5 січня.

    Як повідомляв УНН, обраний президент США Джо Байден оголосив, що посади в Білому домі, пов’язані з комунікаціями глави держави, займуть тільки жінки. Байден також призначив трьох нових членів в команду по боротьбі з коронавірусом.

    Наталія Затуливітер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.