• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОН відбулася презентація “інтерактивного дисплея”

    Опубликовано: 2006-03-23 17:10:00

    У Міністерстві освіти і науки презентували  дисплей, для роботи на якому не потрібно ані звичайної клавіатури, ані мишки.  Це, як кажуть фахівці, ноу-хау кінця 2005 року у сфері інформаційних технологій. На вигляд  – звичайний плаский монітор з  можливостями займати будь-який градус нахилу у двох плоскостях, але працюють на ньому імпровізованим олівцем.  Тут можна малювати, писати, доповнювати існуючі малюнки, заповнювати схеми, ймовірно, навіть, займатися мультиплікацією, а також використовувати звичайне програмне забезпечення, тощо.

    Цей пристрій, на думку заступника міністра освіти і науки Віктор Огнев’юка, можна застосовувати у навчальному процесі вже сьогодні. “Інтерактивний дисплей” дозволяє за допомогою проектора висвітлювати на дошці усі дії, які роблять на його поверхні. А це створює ситуацію, коли вчитель може вести урок, викладаючи матеріал, не піднімаючись зі свого столу, не повертаючись до класу спиною чи боком. “Інтерактивний дисплей” не буде виглядати дивно, навіть, на уроках малювання, бо створювався він саме для дизайнерів.

    Як зазначали учасники презентації, “інтерактивний дисплей” є таким же потрібним для школи, як і “інтерактивна дошка”. Але новинка коштує  у кілька разів менше, що важливо для українських реалій. На думку Віктора Олександровича, може йти мова про те, щоб у школах був один кабінет з “інтерактивною дошкою” та відповідним оснащенням, а “інтерактивні дисплеї” хоча б на вчительському столі в кабінетах хімії, фізики, біології.

     Инф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.