• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП підтримує законодавче відтермінування введення РРО для малого бізнесу

    Опубликовано: 2020-11-17 15:33:29

    В Українському союзі промисловців і підприємців підтримують законодавчі ініціативи щодо відтермінування введення з січня 2021 року РРО (касових апаратів) для малого бізнесу.

    Нагадаємо, в Раді перебуває законопроект №4313, який передбачає перенесення термінів набрання чинності норм щодо застосування РРО (касових апаратів). Податковий комітет Верховної Ради рекомендував прийняти його за основу та в цілому. Згідно документу, введення РРО пропонується перенести на січень 2022 року.

    «Наразі тривають протести малого бізнесу проти введення РРО (касових апаратів). Я за те, щоб вони використовувались. Але час для введення цієї норми з 1 січня 2021 року невдалий – через пандемію бізнес на межі виживання, скорочує персонал, не має обігових коштів. Зараз потрібно давати перехідні періоди і враховувати поточну платоспроможність бізнесу. На 100% компенсувати втрати неможливо, але їх можна максимально мінімізувати – у першу чергу, вести діалог із підприємцями та разом шукати оптимальні варіанти», - каже президент УСПП Анатолій Кінах.

    Тут звертають увагу, що малий бізнес через карантинні обмеження вже втратив подекуди до 50% своїх прибутків і неможливість працювати  на вихідні (карантин вихідного дня), коли найбільші обороти – розорить остаточно чимало мікро-компаній і самозайнятих. Це означає втрату роботи тисяч людей, зменшення доходів до бюджетів різних рівнів, критичне погіршення платоспроможності громадян.

    «Відтак, до введення РРО поки ніхто не готовий. Нагадаємо, відповідний закон приймався із обіцянкою бізнесу, що подібний продукт (програмне забезпечення і тд.) буде для них безкоштовним. Так, є такі варіанти, але зараз маємо сигнали від підприємництва, що їм пропонують переважно платні сервіси. Окрім власне програмного забезпечення також постає питання придбання додаткових гаджетів (смартфон, планшет і тд, що виконуватимуть функцію касового апарату), організації підключення до Wi-fi, витрати на інтернет і обслуговування та багато інших. В період карантину це фінансово накладно і організаційно виснажливо. Торгівля і так скорочується, карантин вихідного дня приносить до 40-50% втрат для бізнесу в сфері торгівлі, послуг, розваг. Ми розуміємо, що з Новим роком пандемія не щезне, відтак, за нашими прогнозами, мінімум до квітня –травня 2021 року бізнес житиме з суттєвими обмеженнями. На відновлення багатьом з компаній знадобиться не менше 2 років, і то – лише за умов ефективної підтримки підприємництва державою вже зараз. Тому відтермінування введення РРО – очевидний і розумний крок, який можуть прийняти в Раді», - переконані в УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.