• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Локдаун спровокував бум в продажах книг – видавець Гаррі Поттера

    Опубликовано: 2020-10-29 15:30:07

    Продажі компанії Bloomsbury на початку пандемії полетили донизу, утім, читання знову відновило свої позиції.

    Видавництво книжок "Гаррі Поттер", Bloomsbury, повідомило про бум продажів книг.

    Про це пише The Guardian.

    Компанія звільнила співробітників, оскільки криза через пандемію коронавірусу змусила видавничу галузь закритися. Утім, для неї відбулися помітні зміни.

    "Це повна несподіванка, тому що у нас було настільки ж похмурий початок пандемії, як і у всіх інших в березні, коли 100% наших клієнтів закрилися по всьому світу", – сказав Найджел Ньютон, виконавчий директор.

    За словами Ньютона, згодом у компанії помітили, що на ранньому етапі карантину люди демонстрували нетривалий увагу і більше дивилися телевізор. Але потім читання знову відновило свої позиції.

    "І люди виявили, що вони можуть уникнути цього (наслідків пандемії – ред.) за допомогою книг, і з тих пір продажі стрімко ростуть", – розповів виконавчий директор.

    Він повідомив, що прибуток компанії зріс на 60% до 4 мільйонів фунтів стерлінгів за шість місяців до кінця серпня. Це найвищий показник в першому півріччі з 2008 року, коли виручка виросла на 10% до 78,3 мільйона фунтів стерлінгів.

    Ключовою рушійною силою став підрозділ, до якого входить серія книг "Гаррі Поттер". Прибуток підрозділу збільшилася більш ніж в чотири рази до 2,7 млн ​​фунтів стерлінгів, а продажі зросли на 17%.

    Видавець повідомив, що з середини липня до кінця вересня продажі книг про Гаррі Поттера виросли на 8%.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.