• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС наполягатиме на жорстких правилах нових угод з Британією в рамках Brexit - FT

    Опубликовано: 2020-10-12 16:30:47

    Президент Франції Еммануель Макрон та інші лідери ЄС наполягатимуть на жорстких правилах виконання торгових угод з Великою Британією, попереджаючи, що прагнення прем'єр-міністра Бориса Джонсона ревізувати договір про Brexit показало, що словам Великої Британії не можна довіряти, повідомляє Financial Times, інформує УНН.

    "Дипломати заявили, що на саміті у четвер лідери країн ЄС закликатимуть головного переговорника ЄС щодо Brexit Мішеля Барньє забезпечити гарантії "рівних умов" для європейського бізнесу, що конкурує з британськими компаніями, підкріплене правом Брюсселя вживати жорстких заходів у відповідь у випадку порушення своїх зобов'язань Великою Британією", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що Франція та інші країни просуватимуть збереження квот на вилов риби у британських водах, залишаючи Барньє обмежений простір для підписання угоди.

    "ЄС хоче забезпечити послідовні права на риболовлю у британських водах, що є важливим питанням для Франції, де прибережні рибальські громади мають суттєвий вплив. Велика Британія прагне угоди, подібної до угоди з Норвегією, яка не є членом ЄС, згідно з якою квоти встановлюються щороку", - пише видання.

    Нагадаємо, Джонсон встановив кінцевий термін проведення саміту ЄС 15 жовтня для домовленості про угоду, а дипломати ЄС заявили у п'ятницю, що Барньє хоче отримати від Британії ще кілька поступок перед входом в останню інтенсивну фазу переговорів щодо торгової угоди.

    Як повідомлялося раніше в УНН, ЄС пригрозив Великій Британії наслідками через законопроект, який порушує угоду про Brexit.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.