• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта cпільно з Укроборонпром випускає нові поштові марки із військовою технікою

    Опубликовано: 2020-10-09 14:58:00

    Укрпошта спільно з Державним концерном “Укроборонпром” 9 жовтня вводить в обіг марки «Бронетранспортер «БТР-4МВ1» та «Система БМ-21УМ «Берест» із серії «Національна військова техніка». Обидві бойові машини виготовлені на заводах, що входять до складу Укроборонпрому.

    Дизайн поштових марок, конвертів та штемпеля “Перший день” виконали художники Олександр та Сергій Харуки.

    «Зазвичай у мирному житті навряд чи більшість із нас цікавиться бойовою технікою і бронетранспортерами. Але уже 6 років поспіль тема війни в нашій країні стосується кожного. В Укрпошти своя поштова «зброя» - марки. Завдяки їм ми маємо можливість відображати наше сьогодення і транслювати важливі для України події всередині країни і далеко за її межами. Цього разу це вже третій випуск марок, сюжетами яких стала сучасна військова техніка України. Вдячні нашому партнеру Укроборонпром за тісну співпрацю і за щоденну важливу роботу в тилу для захисту та підтримки наших військових», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

    У розробці обидвох зразків техніки підприємства Укроборонпрому врахували бойовий досвід наших захисників на Сході України.

    “Укроборонпром як стратегічний виробник озброєння та військової техніки прагне забезпечити українське військо сучасним, якісним, високотехнологічним та надійним озброєнням, що здатне захистити нашу державу та зберегти життя наших військових. Це – наше першочергове завдання: вчасно та в повному обсязі виконувати державне оборонне замовлення й не збавляти темпи виробництва озброєння”, – відзначив в.о. генерального директора ДК “Укроборонпром” Ігор Фоменко.
    Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників, номіналом – 9 грн.

    БМ-21УМ “Берест” – це реактивна система залпового вогню (РСЗВ) калібру 122 мм, розроблена та виготовлена на Шепетівському ремонтному заводі. “Берест” оснащений цифровою системою управління вогнем, яка дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив’язку, не залишаючи кабіни. Окрім того, “Берест” інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою – РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які надходять з безпілотників та інших систем спостереження. Характерно, що усі комплектуючі, за винятком бортового комп’ютера та засобів зв’язку, – українського виробництва. Наразі "Берест" успішно пройшов заводські випробування та має замінити бойову машину БМ-21 “Град”, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

    БТР-4МВ1 – це повнопривідна броньована машина-амфібія, розроблена Харківським конструкторським бюро ім. Морозова. Бронезахист цієї машини побудований у спосіб, що дозволяє екіпажу оперативно замінювати елементи верхнього шару броні у польових умовах. За короткий час БТР-4МВ1 можна налаштувати до виконання будь-якої задачі: від дозорно-розвідувальної до машини-амфібії. Крім того, новий приціл БТР-4МВ1 дозволяє екіпажу знищувати противника на максимальній дальності дії зброї, вночі та за складних погодних умов. БТР-4МВ1, сконструйованй із застосуванням стандартів НАТО, успішно пройшов заводські випробування та має замінити БТР-4, що перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

    Серію “Національна військова техніка” Укрпошта у співпраці з Державним концерном “Укроборонпром” розпочала в 2016 році із випуску поштових марок “Бронетранспортер “Дозор-Б”, “Танк БМ “Оплот” та “Фрегат “Гетьман Сагайдачний”. У 2017 р. серію продовжила поштова марка “Бронетранспортер “БТР-4”.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.