• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Киргизстану відправив уряд у відставку

    Опубликовано: 2020-10-09 17:00:05

    Президент Киргизстану Сооронбай Жеєнбеков підписав указ про відставку уряду і прем'єр-міністра країни. Про це повідомляє УНН із посиланням на 24Kg.

    "Президент підписав указ, за ​​яким прийнята відставка прем'єр-міністра Кубатбека Боронова. Уряд Киргизстану також вважається таким, що пішов у відставку. Відповідно до указу, особи, які займали посади прем'єр-міністра, першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів, членів уряду, продовжать виконання обов'язків на раніше займаних посадах до формування нового складу уряду", - пише видання.

    Відзначається, що указ вступив у силу з моменту підписання.

    Нагадаємо, із 5 жовтня у столиці Киргизстану тривають акції протесту після оголошеної перемоги на парламентських виборах пропрезидентських сил. Повідомлялося, що під час протестів у Бішкеку постраждало майже 600 осіб, одна людина загинула. Президент Киргизстану Сооронбай Жеєнбеков заявив про спробу захоплення влади у країні.

    Згодом ЦВК країни визнала недійсними результати виборів, через які почалися протести. У Киргизстані пішов у відставку прем'єр-міністр, Бішкек знаходиться під контролем "народних дружин".

    Як повідомлялося раніше в УНН, 5 жовтня після мітингу у Бішкеку сталися заворушення. "Білий дім" розгромили, а ближче до ранку 6 жовтня підпалили. Раніше учасники протестів, які не згодні з результатами парламентських виборів, захопили будівлю адміністрації президента і парламенту. Демонстранти також звільнили із ув'язнення експрезидента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва із СІЗО.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.