• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент: ніхто не може впливати на зміну Конституції, окрім народу України

    Опубликовано: 2020-10-06 17:00:10

    Мінські домовленості містять пункти щодо особливого статусу окремим регіонам Донбасу чи змін до Конституції, але на ці зміни може впливати лише український народ, а не інші країни. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Politico 3 жовтня, передає УНН.

    “Коли ми говоримо про один із пунктів "Мінська“ — надання особливого статусу чи зміни до Конституції, про які, як ви кажете, говорили Макрон і Путін, я відверто кажу, що ті деталі, які цей пункт передбачає, — регулює зміни Конституції згідно з децентралізацією. Ми змінюємо децентралізацію, голосуємо важливий законопроект, і тоді ці зміни до Конституції надають ті можливості Донбасу, яких вони потребують”, — пояснив Зеленський.

    На його думку, основне — це функціонал того чи іншого пункту домовленностей.

    “Функціонал цього пункту передбачає саме таке рішення, і це найголовніше. Щодо другої частини вашого питання. Ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України. Це передбачається тільки в такому форматі”, — наголосив Глава держави.

    Він зазначив також, що незадоволений тим форматом “Мінська” й послідовністю та формулюванням деяких пунктів, які були підписані, а також складом цього формату.

    “Це єдиний формат, у якому ми сьогодні працюємо. Щоб був діалог, який, я впевнений, приведе до повернення територіальної цілісності”, — додав він.

    Як повідомляв УНН, влітку голова української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що замість “особливого статусу” Донбасу пропонується ввести “особливий режим адміністративного управління”.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.