• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський запропонує ЄС участь України у розробці вакцин від коронавірусу

    Опубликовано: 2020-10-06 16:30:16

    Українська сторона на саміті e Брюселі 6 жовтня підніматиме теми санкцій ЄС проти Росії, доступ до європейських ринків, а також участь нашої держави у питаннях розробки вакцин. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Politico Europe 3 жовтня, передає УНН.

    "Якщо говорити неформальною мовою: санкції – це питання №1. Підтримка нашого суверенітету й територіальної цілісності з боку ЄС залежить від потужної санкційної політики, спрямованої проти агресії Російської Федерації", - сказав Зеленський.

    З його слів, другим питанням буде "участь України у питаннях розробки вакцин" від нового коронавірусу.

    "Я хочу сказати країнам ЄС про те, що у нас, на жаль, поки немає вакцини, але ми хочемо її отримувати, ми підготовлені з точки зору виробництва вакцини. У нас є підприємства, які готові допомагати, коли нам передадуть вакцини. Ми готові допомагати країнам ЄС у масовому виробництві вакцин", - зазначив Президент.

    Ще одним питанням він назвав "доступ до ринків ЄС". Зі слів Глави держави, "Україні потрібен вільний та чесний доступ на ринки, щоб ЄС відчував нас як повноцінних партнерів".

    Він зазначив, що курс України незмінний – "до ЄС, стати членом Євросоюзу. Ми хочемо (особливо зараз) - у час ковіду та кризи, – щоб ЄС підтримував нас у цьому. Ми кажемо не лише про доступ на ринки, а й про "промисловий безвіз".

    "Я вважаю, що ми (як партнери) - дуже гарно підготовлені до цього стратегічно важливого саміту "Україна – ЄС", - додав Президент.

    Нагадаємо, у вівторок, 6 жовтня, відбудеться 22-й саміт "Україна-ЄС", який пройде у Брюсселі. Українську делегацію представлятиме Президент Володимир Зеленський.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.