• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти України та країн Вишеградської четвірки обговорять питання членства України в НАТО

    Опубликовано: 2006-03-21 13:17:00

    Сьогодні, 21 березня, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбувся прийом експертів країн Вишеградської четвірки – Республіки Польща, Чеської Республіки, Словацької Республіки та Угорської Республіки. Мета заходу – презентація та обговорення проміжних результатів розробки проекту першої річної Національної програми Плану дій щодо членства України в НАТО (в межах компетенції Міністерства оборони України).

    Загалом  у заході взяли участь близько 30 чоловік. Крім дев’яти експертів, які представляють країни Вишеградської четвірки, до заходу долучилися  представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, представники міністерств і відомств, безпосередньо причетних до розробки Плану дій щодо членства України в НАТО, -  Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України та Міністерства економіки України,  Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції. Від Міністерства оборони України в зустрічі беруть участь вісім представників.

    Перед учасниками заходу виступили представник головуючої у Вишеградській четвірці країни - Надзвичайний і Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Янош Тот, директор Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України Іван Апаршин, керівник Офісу зв’язку НАТО в Україні Джеймс Грін.

    Протягом дня обговорюватимуться питання оборонної політики України, розвитку можливостей її Збройних Сил, оборонного планування, стандартизації участі у миротворчих операціях та участі у структурах Північноатлантичного альянсу, координації процесу євроатлантичної інтеграції та юридичні аспекти.

    Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.