• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більше 8 місяців тому підприємства Укроборонпрому добровільно перейшли на систему Прозорро, це відкрило ринок закупівель Концерну для 4,5 тисяч постачальників

    Опубликовано: 2020-09-23 14:27:29

    Про це повідомила Надія Бігун, директор із закупівель ДК “Укроборонпром”, під час відкритого онлайн-обговорення із бізнесом.

    “Роками закупівлі у сфері оборони були закритими та втаємниченими. Втім, коли ми подивилися, що саме купують підприємства Концерну, зрозуміли, що у більшості позицій немає ніякої таємниці. А перехід на систему Прозорро взагалі дозволить купувати ці товари, а також роботи та послуги, ще дешевше та без корупції. Ми купуємо абсолютно все: виробниче устаткування, мастильну оливу та охолоджуючі рідини, електроенергію та газ, офісну та комп'ютерну техніку тощо. Те, що не становить військової таємниці, може і має закуповуватись прозоро та відкрито. Саме це ми і зробили”, – розповідає Надія.

    Зі слів топ-менеджера, до 1 січня 2020 року 70% закупівель підприємств Концерну відбувались закрито на одному з майданчиків, в яких могли брати участь лише зареєстровані на ньому постачальники. Решта 30% закупівель підприємств Укроборонпрому взагалі були в "тіні" – їх не було навіть на згаданому майданчику. Вже понад 8 місяців як усі закупівлі підприємств Концерну відбуваються через систему Прозорро.

    “До Державного концерну “Укроборонпром” входять 137 підприємств, близко 60 з них ведуть активну виробничу діяльність. У 2019-му ці підприємства закупили на 4 мільярди гривень, а за 8 місяців цього року – на 5,6 млрд грн. Якщо торік у закупівлях підприємств Концерну змогло взяти участь обмежене коло постачальників, то цьогоріч   на відкриті торги приходять усі охочі. За рахунок конкуренції підприємствам Укроборонпрому вдалося зекономити понад півмільярда гривень (520 млн) з початку року”, – пояснює результати трансформації закупівель Концерну Надія Бігун.

    Зазначимо, до відкритого онлайн-обговорення закупівель Укроборонпрому приєдналося близько сотні постачальників. Через великий інтерес та з метою ефективнішого обміну думками з учасниками, Концерн проведе додатковий захід для бізнесу вже цього четверга, 24 вересня.

    Відповідна інформація на сайті Концерну: https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/4-5-tysyachi-postachalnykiv-otrymaly-dostup-do-rynku-zakupivel-ukroboronpromu-nadiya-bigun.html

    Прес-служба ДК «Укроборонпром»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.