• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Велика Британія хоче заборонити бензинові автомобілі вже у 2030 році

    Опубликовано: 2020-09-22 17:30:14

    Велика Британія готова посунути в часі набуття чинності своєї заборони на використання нових транспортних засобів, що працюють на викопному паливі, - бензинових і дизельних автомобілів - з 2040 на 2030 рік, щоб прискорити перехід на електромобілі. Про це з посиланням на джерела пише The Guardian, передає УНН.

    "Очікується, що (прем'єр-міністр Великої Британії - ред.) Борис Джонсон прискорить перехід на електромобілі цієї осені, оголосивши про одну з низки нових політик в області екологічно чистої енергії, які допоможуть сприяти "екологічному" відновленню економіки після пандемії коронавірусу", - пише видання.

    Британський уряд хотів оприлюднювати плани вже цього тижня, відповідно до джерел в енергетичній і транспортній галузях, але оголошення буде відкладено до кінця цього року.

    Раніше велися урядові консультації про плани перенести крайній термін продажу нових автомобілів, що забруднюють навколишнє середовище, з 2040 на 2035 рік. Але плани змінилися "після запевнень в тому, що інфраструктура Великої Британії буде готова впоратися з переходом на електромобілі", відзначає видання.

    "Рішення про припинення продажів нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року поставить Британію попереду Франції, у якої намічена заборона на 2040 рік, і буде відповідати планам Німеччини, Ірландії та Нідерландів. Норвегія введе заборону в 2025 році", - йдеться в статті.

    Нагадаємо, нещодавно український уряд підтримав надання визначення електрокарам на законодавчому рівні.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.