• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Пинзеник: Україна має один з найнижчих показників державного боргу

    Опубликовано: 2006-03-17 16:49:00

    Минулого року було зроблено суттєвий крок у напрямку зменшення боргів країни. Про це сказав сьогодні Міністр фінансів Віктор Пинзеник, представляючи перед громадськістю звіт про виконання Держбюджету-2005.

    „Минулого року Бюджетом передбачалось погасити 13,8 млрд. грн. боргів, і на таку ж суму ми могли здійснити позик, - сказав Міністр, - Ми віддали боргів, як планувалось, а позичили менше - 12,7 млрд. грн., тобто, Уряд зменшив баланс позики-запозичень на 1,1 млрд. гривень”.

    У цілому, відзначив Віктор Пинзеник, борг країни зменшився на 7,3 млрд. грн. „Це відрізняє 2005 рік від 2004-го, який закінчився приростом державного боргу на 8 мільярдів гривень”. Держборг 2005 становив 18,7% ВВП, держборг 2004 – 24,8% ВВП.

    „Україна сьогодні перебуває в числі країн з найкращим показником державного боргу”, – наголосив Міністр. Він також відзначив, що ці обставини дозволили Уряду минулого року здійснити розміщення єврооблігацій під унікальну для країни ставку - менше 5%. Таких позик Україна ніколи до того не отримувала.

    Інф. MINFIN

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.