• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уже два білоруські дипломати пішли у відставку на тлі протестів

    Опубликовано: 2020-08-18 17:00:41

    Голова департаменту Північної Америки і Західної Європи МЗС Білорусі Андрій Бушило пішов у відставку в знак протесту проти дій влади. Також білоруський посол у Словаччині, який підтримав протести в Білорусі, Ігор Лещеня подав у відставку. Про це УНН повідомляє з посиланням на білоруську службу “Радіо Свобода”.

    “Офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз підтвердив відставку глави департаменту Північної Америки і Західної Європи Андрія Бушила”, — йдеться в повідомленні.

    Повідомляється, що раніше з’явилися повідомлення проте, що Бушило пішов з посади на знак протесту проти дій влади. 16 серпня на його сторінці в Facebook з’явився репост фотографії з маршу свободи в Мінську.

    Також білоруський посол у Словаччині, який підтримав протести в Білорусі, експомічник президента Ігор Лещеня подав у відставку.

    "Я пішов у відставку. Це логічний крок, тому що як посол я призначений чинним президентом і повинен проводити встановлену ним політику. У МЗС вважають, що висловлена в моїй заяві громадянська позиція вийшла за межі цього", - сказав Лещеня у коментарі ЗМІ.

    Нагадаємо, посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня підтримав учасників мирних протестів на батьківщині.

    Як повідомлялося, уряд Білорусі склав повноваження перед новообраним президентом Олександром Лукашенком.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.