• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз заявив про солідарність з народом Білорусі

    Опубликовано: 2020-08-17 16:30:03

    Євросоюз солідарний з народом Білорусі. Про це заявив після проведених у неділю в Мінську мітингів верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає УНН.

    “Сотні тисяч людей вийшли сьогодні на мирні демонстрації, вимагаючи звільнення політичних в’язнів, покарання осіб, які несуть відповідальність за поліцейське насильство, і реальних виборів. Євросоюз стоїть з народом Білорусі”, — написав він на своїй сторінці в Twitter.

    Боррель не згадав про те, що одночасно в Мінську за участю близько 50 тис. осіб проходив другий мітинг — “на підтримку президента Олександра Лукашенка”, на який, за даними ряду ЗМІ — людей звозили з регіонів.

    Лідери ЄС та НАТО в ці дні намагаються активно реагують на всі події в Білорусі.

    Так, після висловлювання Лукашенка на мітингу про те, що сили Північноатлантичного альянсу знаходяться в 15 хвилинах польоту від кордонів Білорусі, штаб-квартира НАТО протягом півтори години розповсюдила заяву у відповідь, в якому підкреслила, що організація в даний час не займається нарощуванням сил у Східній Європі. Тобто всі сили НАТО, які дійсно дислоковані поблизу білоруських кордонів, були перекинуті туди ще в 2015-2017 роках і з тих пір незмінно залишаються там.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.