• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшено виплати та пенсійне забезпечення педагогічних і науково-педагогічних працівників

    Опубликовано: 2006-03-15 14:13:00

    Під час численних поїздок Прем’єр-міністра Юрія Єханурова до регіонів неодноразово піднімалося питання щодо оплати праці працівників сфери освіти.

    Законом України “Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям  працівників навчальних закладів” передбачено протягом п’яти років (2005-2009 рр.) погашення кредиторської заборгованості державного бюджету педагогічним і науково-педагогічним працівникам у сумі 3,5 млрд.гривень з виплат, пов’язаних з надбавкою за вислугу років, допомогою на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням в сільській місцевості.

    На виконання вищезазначеного Закону та статті 38 Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову, якою продовжено погашення кредиторської заборгованості держбюджету педагогічним і науково-педагогічним працівникам з виплат щодо надбавок за вислугу років та допомозі на оздоровлення при наданні щорічної відпустки) та безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням в сільській місцевості.

     Постановою передбачено також розподіл 659,1 млн.грн., як і в минулому році, у вигляді цільових субвенцій з державного бюджету відповідним місцевим бюджетам (531,2 млн.гривень), або безпосередньо з державного бюджету для тих категорій працівників, що фінансуються з державного бюджету (127,9 млн. гривень).

    Одночасно, відповідно до положень Закону України “Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям  працівників навчальних закладів”, як і торік, буде перераховано розмір пенсії педагогічним та науково-педагогічним працівникам, які на сьогодні вже є пенсіонерами.

    Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.