• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Франції пішов у відставку після успіху «зелених» на муніципальних виборах

    Опубликовано: 2020-07-03 18:00:45

    Уряд Франції на чолі з прем'єр-міністром Едуаром Філіппом у повному складі подав у відставку. Президент країни Еммануель Макрон прийняв прохання про відставку, повідомляє DW із посиланням на Єлисейський палац, передає УНН.

    Так, Філіпп і інші члени його кабінету продовжать виконання своїх обов'язків до призначення нового уряду. Дата призначення нового кабінету міністрів поки невідома. 49-річний Філіпп очолював уряд з травня 2017 року.

    Повідомляється, що раніше Макрон давав зрозуміти, що таке рішення буде можливим після успіху французької партії "Європа-Екологія-"Зелені" на муніципальних виборах у Франції 28 червня. За результатами голосування, представники "зелених" стануть мерами цілого ряду великих міст країни, у тому числі Ліона, Марселя, Бордо і Страсбурга.

    Після поразки своїх прихильників на муніципальних виборах Макрон заявив про намір змінити політику уряду. Однією з головних тем у його роботі тепер повинна стати "екологічна перебудова". Крім того, ЗМІ повідомляли про розбіжності Макрона і Філіппа після того, як прем'єр-міністр переміг на виборах мера Гавра.

    Нагадаємо, прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп переміг на виборах мера портового міста Гавр на півночі країни. У неділю, 28 червня, у Франції відбувся другий тур місцевих виборів.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.