• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ підготувало 11,5 тис. ліжок у лікарнях другої хвилі для хворих на COVID-19

    Опубликовано: 2020-06-24 18:00:40

    У Міністерстві охорони здоров’я підготували 11 576 ліжок у лікарнях другої хвилі, які готові приймати хворих з коронавірусною хворобою. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров‘я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

    "Якщо ми подивимось по кількості ліжок в закладах охорони здоров’я, які сьогодні зайняті хворими на коронавірусну хворобу, то з 23 тис. ліжок, які відведені в лікарнях першої хвилі, ми сьогодні бачимо зайнятими... 3895. Із них в відділеннях інтенсивної терапії зайняті 350 ліжок. Всього на штучній вентиляції легень перебувають 82 пацієнти в лікарнях першої хвилі. Паралельно з цим ми готуємо лікарні другої хвилі, і наразі в нас чітко підготовлено 11576 ліжок в лікарнях другої хвилі, які готові приймати хворих з коронавірусною хворобою”, — сказав Віктор Ляшко.

    Він зазначив, що в деяких областях є певні проблеми з організацією маршрутів пацієнтів і довезенні їх до визначених лікарень.

    “Ми проводимо певні селекторні наради і будемо відпрацьовувати механізми, як включати ті лікарні, які сьогодні не включені до першої хвилі. І будемо показувати недоліки, які є в певних областях щодо визначення і правильності побудови маршрутів пацієнтів. На першому місці в нас по розгляду Закарпатська область, оскільки там значно зростає кількість випадків хворих на коронавірусну хворобу. У той же час, ми бачимо, що є заповненість ліжок уже серед лікарень першої хвилі і значна госпіталізація відбувається в заклади охорони здоров’я другої хвилі. За нашою інформацією, 243 пацієнти госпіталізовані уже за межами лікарень першої хвилі. Тому наше завдання, щоб туди прийшов пакет коштів з Національної служби здоров’я України, і всі медики, які надають медичну допомогу, отримали надбавки, передбачені чинним законодавством”, — додав Віктор Ляшко.

    За його словами, наразі вивчають можливість розширення лікарень, якщо буде продовжуватись зростання кількості хворих на COVID-19.

    Нагадаємо, в Україні новий антирекорд щодо COVID-19, за добу 940 інфікованих.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.