• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ розповіли, скільки отримають постраждалі від COVID-19 медики

    Опубликовано: 2020-06-12 17:30:21

    Медпрацівникам передбачена виплата до 630 тис. гривень, якщо в них виявили COVID-19 внаслідок професійної діяльності. Сім’ї отримають 1,5 млн грн у випадку смерті медпрацівника від коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    “Урядом було прийняте рішення, відповідно, постанова, щодо виділення додаткових коштів у Фонд соціального страхування. Ця сума коштів складала, якщо мене не зраджує пам’ять, 2 млрд 278 млн грн. В тому числі, ці кошти були передбачені на виплату медичним працівникам, які захворіли на COVID-19. Окрім того, COVID-19 був внесений до переліку професійних хвороб. Це те питання, яким опікується Міністерство соціальної політики і, безпосередньо, Фонд соціального страхування. Якщо ми кажемо безпосередньо про конкретні виплати, то якщо є професійне захворювання медичного працівника на COVID-19 - то виплати до 630 тис. гривень”, - сказав Максим Степанов.

    Він зазначив, що ця сума залежить від ступеня втрати працездатності, або того, чи була встановлена інвалідність.

    “Також передбачені кошти, які виплачуються сім’ям загиблих медичних працівників. Вони складають 1 млн 576 тис. грн”, - додав Максим Степанов.

    Нагадаємо, за минулу добу на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні захворіло 152 дитини та 73 медпрацівники.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.