• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість прохань про притулок в ЄС впала до рекордного мінімуму

    Опубликовано: 2020-06-11 16:30:38

    Закриття кордонів Євросоюзу через пандемію коронавірусу призвело до зниження числа заявок на отримання притулку в ЄС навесні 2020 року до 10-річного мінімуму. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

    "Згідно з даними Європейського бюро підтримки в сфері притулку (EASO) при Євросоюзі, кількість заяв про надання притулку в Європі впала до найнижчого рівня в квітні за останнє десятиліття, оскільки кордони закриті для запобігання поширенню коронавірусу, що посилює проблеми людей, що рятуються від конфліктів і переслідувань", - написало агентство.

    Так, число звернень за отриманням притулку скоротилося до 8730 в квітні, що на 86% менше в порівнянні з лютневим показником. Євросоюз закрив свої зовнішні кордони в березні, і багато хто з його 27 держав-членів призупинили реєстрацію заявок прохачів.

    За словами виконавчого директора EASO Ніни Грегорі, коронавірусна криза ускладнила і без того важке становище мігрантів, що рятуються від насильства і переслідувань.

    Повідомляється, що в останні роки особам, які шукають притулку, стало все важче добиратися до Європи. Євросоюз заблокував попередні сухопутні маршрути мігрантів і надав допомогу Лівії і Туреччині, щоб запобігти контрабандному трафіку біженців в країни-члени ЄС.

    У квітні влада Італії заявила, що не допустить швартування човнів з мігрантами, які обслуговуються благодійними організаціями, оскільки її порти не можна вважати безпечними через пандемію коронавірусу.

    Мальта також заявила, що більше не може гарантувати порятунок мігрантів або їх висадку під час надзвичайної ситуації з коронавірусом.

    Раніше УНН писав, що невідоме судно висадило на Сицилії 400 біженців і сховалося.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.