• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конгрес США підтримав санкції проти КНР через утиски уйгурів

    Опубликовано: 2020-05-28 17:30:02

    Палата представників Конгресу США практично одноголосно прийняла законопроект, що дозволяє вводити санкції щодо китайських посадових осіб, які, на думку Вашингтона, утискають уйгурів і інші групи мусульман в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР. 413 конгресменів виступили на підтримку ініціативи і тільки один проти. Про це повідомляє УНН із посиланням на Aljazeera.

    "Палата представників Конгресу США у переважній більшості схвалила закон, що передбачає санкції щодо китайських чиновників, які вважаються відповідальними за утиски уйгурських мусульман, і направила законопроект у Білий дім, щоб президент Дональд Трамп наклав вето або підписав закон", - пишуть у виданні.

    Додамо, що уйгури є мусульманською меншістю у КНР (понад 10 мільйонів). Більшість з них проживають в Синьцзян-Уйгурському автономному окрузі.

    Нагадаємо, що в Сенат Конгресу США внесли законопроект, що дозволяє президенту Дональду Трампу ввести санкції проти КНР за відмову у співпраці при з'ясуванні причин виникнення пандемії коронавірусу. Це зробив у вівторок, 12 травня, сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

    Пізніше Трамп допустив повний розрив відносин США з КНР.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.