• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Палестина вийшла з усіх угод із США і Ізраїлем

    Опубликовано: 2020-05-20 18:00:25

    Палестинська національна автономія (ПНА) розірвала всі домовленості з Ізраїлем і США через наміри ізраїльського уряду приєднати окуповані палестинські землі. Про це заявив глава ПНА Махмуд Аббас, передає УНН з посиланням на DW.

    "Організація звільнення Палестини і палестинська держава з сьогоднішнього дня знімає з себе всі зобов'язання за всіма угодами з урядами США і Ізраїлю, включаючи ті, які пов'язані з безпекою", - підкреслив Аббас.

    Палестинський політик раніше неодноразово попереджав, що припинить співпрацю з Ізраїлем в області безпеки, проте не реалізовував загрози на практиці. У чому конкретно будуть виражатися наслідки нинішнього рішення, глава ПНА не уточнив.

    Раніше палестинська сторона співпрацювала з ізраїльськими силами безпеки на західному березі річки Йордан, а також з американським Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ).

    При цьому Аббас обмовився що, палестинці готові повернутися до переговорів з Ізраїлем за посередництва третьої сторони.

    Глава палестинської національної автономії 1 лютого заявив, що не підтримує новий план президента США Дональда Трампа щодо врегулювання палестинсько-ізраїльського конфлікту. Інші країни-члени Арабської ліги теж розкритикували ініціативу, заявивши, що вона не призведе до встановлення справедливої мирної угоди.

    Нагадаємо, в кінці січня Трамп за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в Білому домі запропонував план врегулювання близькосхідного конфлікту.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.