• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий сучасний лабораторно-діагностичний корпус відкрився сьогодні у Київському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом

    Опубликовано: 2006-03-10 18:06:00

    Новий сучасний лабораторно-діагностичний корпус відкрився сьогодні у Київському центрі профілактики та боротьбі зі СНІДом та опортуністичними інфекціями. Він оснащений найсучаснішою апаратурою від провідних світових фірм, що дозволить не тільки фахово встановлювати діагнози та коригувати лікування, але й створити відповідні курси підвищення кваліфікації.

    Як наголосив під час урочистого відкриття заступник міністра охорони здоров`я України Валерій Івасюк, «це світовий стандарт, який показує, як повинні бути організовані заклади надання медичної допомоги  населенню, а також методологічної допомоги лікарям, які опікуються питаннями ВІЛ/Сніду. Цей заклад – один з перших в Україні такого рівня”.

    Він також підкреслив, що донори, які допомагають нашій країні у боротьбі із цією небезпечною хворобою, мають змогу побачити, що «в Україні, нарешті, досягнуто світового стандарту по профілактиці цієї недуги».Валерій Івасюк подякував донорським організаціям, які у скрутні економічні часи, допорали і сьогодні  підтримують нашу країну у її боротьбі «не з чумою, як інколи кажуть, а з проблемою, яку обов`язково людство вирішить».

     Заступник міністра повідомив, що під час колегії КМДА Олександр Омельченко оприлюднив домовленість про створення на базі столичного Центру профілактики та боротьбі зі СНІДом національної референс-лабораторії. Цей намір треба тепер залишилось де-юре, сказав він.

         Інформаційно:

    В Україні перший випадок ВІЛ-інфікування було зареєстровано у 1987 році. За станом на 01.01.2006 р. офіційно зареєстровано понад 88 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб, серед яких близько 11 тисяч дітей. Більшість малюків народжені ВІЛ-інфікованими матерями. За цей час СНІД діагностовано у 13 тисяч пацієнтів, на жаль, 7,5 тисяч померло. Споживачі ін`єкційних наркотиків складають майже понад 60% усіх ВІЛ-інфікованих.

    Реалізуючи політичні зобов`язання відданості справі боротьбі з ВІЛ/СНІДом Постановою Кабінету Міністрів України в березні 2004 року були затверджені Концепція стратегії дій Уряду, спрямованих на запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/Сніду, та Національна програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2004-2008 роки. Сьогодні Програма визначає основні пріоритети у боротьбі з епідемією ВІЛ/Сніду в країні, забезпечує робочі рамки для залучення додаткових фінансових та технічних ресурсів. Головна увага Програми зосереджена на двох стратегічних напрямках протидії епідемії; запобіганні її поширенню та розширенню доступу до медичної допомоги – забезпечення лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

    Прес-служба МОЗ 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.