• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2019 році був найнижчий показник інфляції за останні шість років – Нацбанк

    Опубликовано: 2020-05-08 17:30:13

    У 2019 році в Україні сповільнилось зростання цін: показник інфляції склав 4,1%, що є найнижчим показником за останні шість років. Про це повідомляє УНН із посиланням на річний звіт Нацбанку за 2019 рік.

    "Українська економіка та фінансовий сектор завершили 2019 рік здоровими та міцними. І це особливо важливо сьогодні, коли Україна, як і решта світу, опинилася на межі кризи через пандемію коронавірусної інфекції. Ми увійшли у цей період зі зростанням економіки та найнижчою за шість років інфляцією. У хорошому стані у кризовий рік увійшов і банківський сектор. Він працює стабільно, надійно та прозоро. Поточний рік банківський сектор зустрів докапіталізованим, прибутковим і без жодного банкрутства на ринку. Банки вже активно кредитують населення та поступово відновлюють кредитування підприємств", – наголосив голова Нацбанку Яків Смолій.

    У звіті зазначають, що Україна досягла цілі з інфляції швидше, ніж очікувалося, навіть попри рік подвійних виборів, які зазвичай через політичну невизначеність негативно позначаються на економічних показниках країни. Цьому сприяли послідовна монетарна політика Національного банку у поєднанні з виваженою фіскальною політикою уряду.

    Нагадаємо, що інфляція у 2020 році залишиться у цільовому діапазоні 5% +/- один відсотковий пункт, проте вже у першому кварталі 2021 року вийде за його межі через ефект низької бази порівняння.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.