• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 13 березня Уряд представить громадськості енергетичну стратегію України на період до 2030

    Опубликовано: 2006-03-10 17:35:00

    Кабінет Міністрів планує 13 березня представити громадськості енергетичну стратегію України на період до 2030 року. Про це повідомив під час спілкування з викладачами та студентами Волинського державного університету імені Лесі Українки Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров.

    За словами керівника Уряду, відповідно до цієї Стратегії Україна намагатиметься знижувати споживання природного газу, оскільки сьогодні за рівнем його використання вона займає 9-е місце у світі. "Як би не було, 62 мільярди ми споживатимемо завжди, а значить, нам треба хоча б половину цих обсягів видобувати самим", - сказав Юрій Єхануров, підкресливши, що сьогодні Україна споживає 76 мільярдів кубометрів газу на рік.

    Говорячи про власний видобуток газу, Прем’єр-міністр зазначив, що реалізації таких планів може посприяти повернення державі незаконно наданих у 2004 році окремим компаніям ліцензій на розробку газових родовищ.

    Юрій Єхануров також повідомив, що 25 березня в Україні буде остаточно проведено тендер на розробку прикерченської ділянки шельфу Чорного моря. "Ціна питання - 1,2 мільярда доларів", - заявив Прем'єр-міністр.

    Керівник Уряду вважає, що Україна зможе забезпечити половину обсягу газу для свого споживання за рахунок власного видобутку орієнтовно вже за 3-4 роки. "Ми маємо надію, що до 2009-2010 років зможемо вийти на 30 мільярдів кубічних метрів газу на рік", - сказав Юрій Єхануров, говорячи про власний видобуток газу.

     Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.