• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стан впровадження Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" був темою круглого столу

    Опубликовано: 2006-03-09 11:43:00

    Стан впровадження Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” був темою круглого столу що проводився Комітетом Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва спільно з Радою підприємців України при Кабінеті Міністрів України та Держпідприємництва України 3 березня 2006 року.

    Виступаючи перед учасниками круглого столу, Голова Держпідприємництва Андрій Дашкевич зазначив, що на виконання вимог Закону, Комітетом як спеціально уповноваженим органом з питань дозвільної системи була проведена значна робота. Центральними органами виконавчої влади підготовлено 24 проекти постанов Уряду, якими затверджуються порядки видачі дозвільних документів, 2 з них вже прийняті Урядом: від 11.01.2006 № 17 "Про внесення змін до Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи підприємств та оренду приміщень" (підготовлену МНС) та від 21.12.2005 № 1251 "Про затвердження Порядку організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення" (підготовлену Мінсім’ямолодьспорт). Постановою КМУ від 07.12.2005 №1176 затверджено форму заяви на одержання суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою документів дозвільного характеру. Розпорядженням КМУ від 22.02.2006 № 98-р посаду адміністратора міської ради, районної та районної у м.Києві та Севастополі держадміністрації віднесено до відповідної категорії посад державних службовців та посад в органах місцевого самоврядування." Розроблено методичні рекомендації щодо порядку взаємодії представників місцевих дозвільних органів, які здійснюють прийом суб’єктів господарювання в одному приміщенні та критеріїв визначення кількості адміністраторів та методичні рекомендації щодо встановлення розміру плати за користування даними Реєстру документів дозвільного характеру. Затверджено Типове положення про адміністратора та порядок його взаємодії з місцевими дозвільними органами, суб’єктами господарювання та територіальним органом спеціально уповноваженого органу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Проведено низку регіональних семінарів-тренінгів із навчання адміністраторів та ряд інших заходів для реалізації Закону.

    В ході обговорення стану впровадження дозвільного Закону учасниками круглого столу були озвучені проблеми та запропоновані шляхи їх вирішення. Так, на думку Держпідприємництва, для ефективного впровадження дозвільного Закону, в першу чергу, необхідно:

    1) подати на розгляд Верховної Ради законопроект „Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедур одержання земельних ділянок та у сфері будівництва” після обговорення його з підприємницькою громадськістю;

    2) підтримати законопроект, яким посадовим особам Держпідприємництва надається право складати зазначені протоколи за порушення, відповідальність за які встановлена ст.166-10 Кодексу про адміністративні правопорушення (відповідальність посадових осіб дозвільних органів та адміністраторів) (реєстр. № 9054 від 08.02.2006);

    3) прискорити подання до КМУ проектів нормативно-правових актів, необхідних для реалізації дозвільного Закону;

    4) поширити декларативний принцип щодо об’єктів, які не загрожують життю населення та безпеці навколишнього середовища, розробивши методики управління ризиками та розподіливши підприємства на групи ризику.

    Андрій Дашкевич наголосив, що успішне впровадження Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” вимагає об’єднаних зусиль Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, громадських об’єднань підприємців та Держпідприємництва України, адже йдеться про значне зниження відомчого впливу на підприємництво.

    Інф. Урядовий портал

     

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.