• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київ і Тирасполь створюють комісії з кордону

    Опубликовано: 2006-03-09 10:50:00

    У Києві та Тирасполі будуть створені комісії з обговорення ситуації на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону.

    Про це домовились під час телефонної розмови український президент Віктор Ющенко та лідер Придністров'я Ігор Смірнов.

    Напередодні пан Смірнов заявив про економічну блокаду Придністров'я та повідомив, що виходить з переговорів про придністровське врегулювання.

    Згідно з новим режимом, товари виробників Придністров'я, які перетинатимуть українсько-придністровський кордон, повинні мати сертифікати про походження, видані Торгово-промисловою палатою Молдови.

    Україна і Росія протилежно оцінили запровадження нового митного режиму. Київ наполягає на врегулюванні перевезень з урахуванням міжнародних правил, зокрема, щоб запобігати контрабанді, і відкидає звинувачення в економічній блокаді.

    Але Москва стала на бік керівництва самопроголошеної Республіки, яке відмовляється співпрацювати з молдовською митницею.

    Інф. BBC.co.uk

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.