• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крістін Лагард: через коронавірус ЄС може чекати криза

    Опубликовано: 2020-03-11 17:00:23

    Глава Європейського Центробанку (ЄЦБ) Крістін Лагард попередила європейських лідерів, що без скоординованих дій ЄС може чекати економічна криза через спалах коронавірусу, подібний рецесії 2008 року. Про це в середу повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела, пише УНН.

    За їх даними, в ході відео-конференції з європейськими лідерами у вівторок Лагард заявила, що без спільних зусиль Європа “зіткнеться зі сценарієм, який нагадає багатьом з нас про велику фінансову кризу 2008 року”. При цьому, за її словами, в разі правильної реакції економічні шоки будуть тимчасовими.

    Лагард зазначила, що в ЄЦБ в даний момент розробляють інструменти, які можуть допомогти європейським країнам впоратися з економічною ситуацією, яка ускладнилася.

    Агентство відзначає, що ЄЦБ може вжити заходи стимулювання в сфері грошово-кредитної політики. За його даними, багато економістів очікують, що регулятор в четвер знизить процентну ставку.

    Додамо, Єврокомісія прогнозує погіршення ситуації з COVID-19 в Європі.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.