• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринковим війнам - ні, так - ринковим відносинам

    Опубликовано: 2006-03-06 17:38:00

    За сприяння Антимонопольного комітету України конфлікт довколо промислового ринку ПП «Візняки» м. Навірна Івано-Франківської області вирішено. Між підприємцями-орендарями та власником ринку підписано мирову угоду.

    Протягом минулого року власник ринку безпідставно підвищував орендну плату за торговельні місця. Так, за рік щомісячний тариф зріс в 2,5 рази до 500 грн. Внаслідок цього торговці були вимушені відмовлятися від оренди, і ринок то закривали, то відкривали.

    Це спонукало підприємців об’єднатися у групу «Перемога» й звернутися за захистом своїх прав у різні інстанції, а неврегулювання проблеми місцевою владою – до січневого пікетування Секретаріату Президента України у цьому році.

    Тому доручення Президента України і втручання у ситуацію Антимонопольного комітету стало логічним кроком. Відповідним рішенням тервідділення Комітету власника зобов’язано забезпечити функціонування ринку та запровадити економічно обгрутовану вартість оренди місць торгівлі.

    В результаті, наприкінці лютого між об’єднанням підприємців та адміністрацією ринку укладено угоду «Про співпрацю та взаємні гарантії», а нова плата за місце становить лише 200 грн.

    «Примирення сторін дозволило зняти соціальну напругу, адже ринок - це робочі місця 220 торговців. Не складно підрахувати - вартість питання склала понад 60 тисяч гривень щомісячно. Тепер ці кошти не будуть закладатися у ціну товарів для споживача, а підуть на розвиток малого бізнесу. Тож, навіть коли влада на місцях фактично опустила руки, шлях відновлення нормальних ринкових відносин для підприємців знайдено», - зазначив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    Інф. Прес-служба Антимонопольного комітету України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.