• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП, ТППУ, інші ділові об’єднання підписали з МЗС України меморандум про спільне сприяння експортерам

    Опубликовано: 2020-03-02 08:52:06

    Міністерство закордонних справ України, Український союз промисловців і підприємців, Торгово-промислова палата України, Український національний комітет Міжнародної торгової палати, Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України та Федерація роботодавців України підписали меморандум про партнерство. Йдеться про оновлення складу Ради експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ). Подія відбулася під час наради Міністра закордонних справ Вадима Пристайка з провідними бізнес-асоціаціями.

    Взаємодія, а також обмін інформацією та досвідом у межах відповідних функцій і повноважень сторін – основна мета підписаного документу.

    Серед напрямів співробітництва – сприяння просуванню економічних інтересів України за кордоном, зростанню експорту українських товарів і послуг, подолання негативного сальдо зовнішньої торгівлі (у 2019 році – мінус 10,7 млрд. доларів), залученню інвестицій в економіку України, сталому розвитку в Україні. Також збереженню та відкриттю робочих місць завдяки розвитку зовнішньої торгівлі; промоція інвестиційного потенціалу України за кордоном; надання практичної допомоги українським організаціям і підприємствам під час  здійснення ними зовнішньоекономічної діяльності.

    «УСПП продовжуватиме бути одним із головних об’єднань, що представляє інтереси експортерів. Ми маємо не просто досвід, а реальні контакти, напрацьовані проекти тощо. Зокрема, у фокусі уваги – посилення нашої присутності на ринках ЄС, Північної Америки та Арабського світу», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

    За його словами, налагодження системної роботи із МЗС України, Національною академією наук (відповідне засідання відбулося напередодні) – є заходами із реалізації «промислового пакету», запропонованого УСПП та Антикризовою радою громадських організацій. Документ  «Пріоритетні заходи 2020: промисловий пакет», що відображає  підсумки експертних обговорень, системних пропозицій асоціацій промисловців, підприємців, роботодавців та наукових установ, спрямовано уряду, парламенту і Президенту.

    «Наше завдання – консолідація зусиль з урядом, Верховною Радою, іншими бізнес-асоціаціями тощо, з тим, щоб стимулювати прийняття Стратегії промислового розвитку України та плану дій з її виконання. Необхідне впровадження комплексної промислової політики, у т.ч. із інновацій та принципів «Індустрії 4.0. Виробництво і експорт продукції з високою доданою вартістю, створення в Україні робочих місць, ріст ВВП не на 3%, а на 6-8% – ось стратегічна мета», - резюмував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.