• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косово «у знак доброї волі» зніме частину 100% митного тарифу з Сербії

    Опубликовано: 2020-02-28 17:00:24

    Прем'єр-міністр Альбін Курті оголосив про плани зняти частину 100% митного тарифу на товари, що ввозяться з Сербії, і планується скасувати подальші обмеження, якщо Сербія припинить свою кампанію проти визнання Косово та усуне торгові бар'єри. Про це повідомляє Prishtina Insight, інформує УНН.

    "Як уряд, ми приймемо рішення 15 березня 2020 року про скасування тарифів на сировину, що ввозиться з Сербії та Боснії та Герцеговини, як знак доброї волі та готовності вирішити економічну суперечку з Сербією", - сказав Курті.

    Прем'єр-міністр також окреслив майбутні плани щодо зняття тарифу, заявивши, що якщо Сербія зобов'язується припинити свою кампанію проти "визнання" Косово та усуне бар'єри в торгівлі, то тариф буде повністю скасований протягом 90 днів, починаючи з 1 квітня.

    Однак Курті попередив, що якщо Сербія не зможе припинити свою кампанію, "принцип взаємності" почне застосовуватися з тієї ж дати, починаючи з економічних заходів.

    Курті також заявив, що у ЄС мають "оцінити" жест уряду Косово щодо зняття тарифу на сировину. У рамках своєї заяви він запропонував завершити процес лібералізації візового режиму, який передбачає зняття обмежень для громадян Косово, які бажають подорожувати в межах Шенгенської зони, до саміту в Загребі у травні.

    Як повідомлялося раніше в УНН, у Косово змогли домовитись про формування уряду через 4 місяці після виборів. Раніше повідомлялося, що у Косово опозиція, яка виступає за діалог з Сербією, виграла вибори в парламент.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.