• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США розпочали виведення військ з Іраку - ЗМІ

    Опубликовано: 2020-02-10 17:30:47

    США приступили до виведення своїх військових підрозділів з Іраку. Про це в понеділок повідомив телеканал Sky News Arabia з посиланням на члена комітету з оборони і безпеки іракського парламенту Алі аль-Ганімі. За деякими даними, американські сили почали виведення своїх військ з 15 військових баз, що знаходяться на території Іраку, передає УНН.

    Як уточнив аль-Ганімі, “Сполучені Штати почали залишати Ірак, а американські сили почали де-факто виводитися з 15 військових баз”, розташованих на території країни. Депутат також зазначив, що “американці обмежили свою присутність двома великими базами”. Він уточнив, що це база поблизу міста Ербіль на півночі країни, а також авіабаза Айн аль-Асад, розташована в провінції Анбар в 180 км на захід від Багдада.

    За словами аль-Ганімі, США бажають закріпитися на цих двох базах, проте “парламент країни і іракський народ наполягають, щоб американські війська були виведені з усіх баз”.

    Офіційних коментарів американської сторони з приводу виведення сил США з 15 військових об’єктів в Іраку поки не надходило.

    5 січня, через два дні після ракетного удару США в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув командувач силами спеціального призначення “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану) Касем Сулеймані, парламент Іраку прийняв резолюцію з вимогою повного виведення з країни всіх іноземних військ. Однак це рішення приймалося парламентом за відсутності декількох провідних депутатських фракцій.

    Багато депутатів вважають рішення про перебування на іракській території іноземних сил незаконним і необов’язковим для виконання урядом країни. Парламентарі заявляли, що тільки Вищий федеральний суд країни може визнати його легітимність.

    США досі відмовляються виконувати рішення ради іракського парламенту. Трамп пригрозив Іраку “безпрецедентними санкціями” у відповідь на можливі кроки Багдада, спрямовані на виведення сил Сполучених Штатів з території республіки.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.