• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уперше в історії Греції президентом обрали жінку

    Опубликовано: 2020-01-23 09:15:27

    Парламент Грузії обрав Катерину Сакелларопулу на посаду президента країни. Таким чином, уперше в історії Греції президентом країни стане жінка. Про це повідомляє УНН з посиланням на грецьке видання Ekathemerini.

    "Парламент Греції в середу обрав колишню голову Державної Ради (Верховний адміністративний суд Греції - ред.) Катерину Сакелларопулу на посаду наступного президента країни, що є значною мірою церемоніальною роллю, яка несе за собою певні обмеження політичних повноважень", - повідомили в ЗМІ.

    Вказано, що за 63-річну Катерину Сакелларопулу проголосував 261 депутат парламенту зі 300. Її підтримали законодавці від правлячої Нової демократії, ліва опозиція SYRIZA та лівоцентристський альянс Руху за зміни KINAL.

    "Її п’ятирічний термін почнеться з 13 березня, коли закінчується термін діючого президента Прокопіса Павлопулоса. Сакелларопулу стане першою жінкою глави держави в Греції", - вказано у повідомленні.

    Повідомляється, що офіційні результати голосування оголосять о 13:30.

    Нагадаємо, найбагатша жінка Африки хоче боротися за посаду президента Анголи.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.