• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Під головуванням Президента України відбулася нарада з головами місцевих адміністрацій

    Опубликовано: 2006-03-02 09:39:00

    Під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбулася нарада з головою Ради Міністрів Криму, головами обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

    Учасники наради приділили особливу увагу питанню забезпечення демократичних, прозорих і чесних виборів у контексті дотримання виборчого законодавства України та виконання відповідного Указу Президента.

    Голова ЦВК Ярослав Давидович поінформував присутніх про нинішній стан підготовки регіонів до виборів 26 березня, окресливши ряд проблем, що потребують оперативного вирішення. За його словами, йдеться про кадрову неукомплектованість виборчкомів, недостатнє матеріально-технічне та транспортне забезпечення, облаштування виборчих дільниць та уточнення виборчих списків, складності з видачею відкріпних посвідчень тощо. Він звернув особливу увагу на те, що фактично в усіх регіонах України не дотримується виборче законодавство щодо максимальної кількості виборців, які можуть проголосувати на одній дільниці. Найбільше таких дільниць у Києві (149), Дніпропетровській (131) та Львівській (102) областях , а загалом по країні їх майже 1 300.

    Президент України підкреслив, що забезпечення чесної та прозорої виборчої кампанії є прямим обов’язком місцевої виконавчої влади, за що вона несе відповідальність. Державні адміністрації на місцях мають зробити все необхідне для надання допомоги у належному матеріально-технічному забезпеченні роботи виборчкомів та облаштуванні дільниць, приділити увагу питанню формування виборчкомів, зазначив він. Місцеве керівництво має уважно слідкувати за чітким дотриманням виборчого законодавства і «моментально» реагувати на будь-які порушення закону, сказав Глава держави.

    «Ви повинні дотримуватися політики стабільності й порядку – особливо у період виборчої кампанії», – зазначив Президент, звертаючись до учасників наради. Він наголосив, що завданням місцевої виконавчої влади в цей період є забезпечення спокою і прозорих правил гри в кожному регіоні.

    «Ми зацікавлені в максимально повній – без жодних обмежень – роботі зі спостерігачами», – також підкреслив В. Ющенко.

    У свою чергу, заступник Глави Секретаріату Президента Анатолій Матвієнко поінформував присутніх про заходи, які вживає Секретаріат з метою забезпечення чесних та прозорих виборів. Він зокрема нагадав про створену при Президентові Громадську раду з питань забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час проведення виборів, започаткування ближчим часом відповідних просвітницьких програм та «гарячої лінії» для громадян. А. Матвієнко закликав керівників місцевих держадміністрацій виступити з подібними ініціативами в усіх регіонах.

    У ході наради її учасники також обговорили соціально-економічну, суспільно-політичну та кадрову політику, що склалася в регіонах на початку 2006 року, існуючі проблемні питання діяльності місцевої виконавчої влади, завдання, які нині постають перед ними. За підсумками наради було прийнято рішення про необхідність розробки плану розвитку регіонів на 2006 рік.

    У нараді також взяли участь перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, Радник Президента – Керівник Головної служби регіональної та кадрової політики Секретаріату Анатолій Ткачук.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.