• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лукашенко: у разі необхідності армія Білорусі повинна нанести противнику неприйнятний збиток

    Опубликовано: 2019-12-19 17:00:05

    Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Збройні сили Білорусі є інструментом недопущення війни, але в разі військової агресії повинні нанести противнику неприйнятний збиток, пише УНН з посиланням на пресслужбу білоруського президента.

    “Білоруська армія ніколи нікому не погрожувала, не погрожує і погрожувати не збирається. Вона є інструментом недопущення війни, а в разі агресії повинна бути здатна не тільки її відбити, але і завдати неприйнятний збиток противнику”, — сказав Лукашенко. Він зазначив, що розвиток і зміцнення військової складової держави буде проходити прозоро. “Ми повинні не лякати наших сусідів і наше суспільство, а розповісти їм про ситуацію і ті заходи, які ми плануємо і будемо реалізовувати в різних ситуаціях”, — пояснив президент.

    За його словами, члени Ради безпеки повинні визначити, які системи озброєння необхідно розвивати в пріоритетному порядку. “Це дуже дорогі системи”, — підкреслив Лукашенко. Окремим питанням він запропонував також розглянути фінансово-економічне забезпечення ЗС та оборони країни. “Щоб зміст і оснащення армії були під силу державі і не на шкоду військовій безпеці, ми повинні прийняти принципові рішення з цих питань”, — сказав він.

    Як писав УНН, Лукашенко раніше заявив, що Білорусь ніколи не увійде до складу будь-якої держави, навіть Росії.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.