• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США вводять нові санкції проти Ірану

    Опубликовано: 2019-11-01 16:30:35

    Держсекретар США Майк Помпео підписав документ, який розширює санкційні обмеження для Ірану. Про це повідомляє пресслужба Держдепу, передає УНН.

    Як повідомила прессекретар Держдепартаменту Морган Ортагус, держсекретар США Майкл Помпео підписав відповідний документ про санкції, зважаючи на подальші намагання Ірану розширити свою ядерну програму. На думку Держдепу, Іран постійно ігнорує дипломатичні канали комунікації, що і стало причиною введення нових санкційних обмежень.

    "Сполучені Штати зобов’язуються втілювати стійкі обмеження, які унеможливлять будь-які намагання Ірану здобути ядерну зброю, а також ми будемо використовувати весь спектр дипломатичних та економічних інструментів для обмеження іранської ядерної програми. Поки іранський режим продовжує ігнорувати дипломатичні канали та продовжує розширювати свою ядерну програму. В таких умовах економічний тиск та дипломатична ізоляція Тегерану посиляться", - йдеться у повідомленні.

    Дія нових санкцій проти Ірану поширилася переважно на будівельний сектор. Крім того, під заборону підпали поставки Тегерану ряду матеріалів. Зокрема, санкції торкнуться продажу і надання Ірану металів, вугілля і промислового устаткування. Крім того, заборона пошириться на матеріали, які можуть використовуватися для військового призначення. Нарешті, заборонені поставки Тегерану сталевих труб, певних видів сталі і металів, що входять до складу припою.

    Також Вашингтон буде перешкоджати Ірану в придбанні "стратегічних матеріалів для Корпусу вартових ісламської революції, будівельного сектора і програм з розповсюдження" ядерної зброї, йдеться в документі.

    На думку США, дані заходи дозволять Сполученим Штатам зберегти контроль за ситуацією в галузі цивільної атомної енергетики Ірану, не дасть Тегерану скоротити "час прориву" для отримання ядерної зброї, а також перешкодить режиму перепрофілювати свої об'єкти в інтересах ядерного поширення, підкреслили в Держдепі.

    Як повідомлялося раніше, Цукерберг звинуватив Росію, Китай і Іран у втручанні у майбутні вибори в США.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.