• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Facebook виплатить 640 тисяч доларів Великобританії у справі з витоком даних

    Опубликовано: 2019-10-31 18:00:10

    Американська компанія Facebook погодилася сплатити штраф у розмірі 500 тисяч фунтів (644 тисячі доларів США) за порушення закону про захист даних, пов’язаних із передачею інформації для Cambridge Analytica, повідомляє Reuters, інформує УНН.

    “Штраф про витік даних від компанії Facebook може бути невеликим, як для організації зі статутним капіталом в 540 мільярдів доларів, але це максимум, який може видати Офіс уповноваженого з питань інформації (ICO) на першому етапі покарання Facebook за скандал з Cambridge Analytica”, — йдеться у повідомленні.

    ICO оштрафував Facebook у минулому році після того, як було повідомлено, що дані щонайменше 1 мільйона британців використовували у політичних цілях.

    У середу ICO заявив, що відмовившись від апеляції та погодившись сплатити штраф, Facebook так і не визнав своєї відповідальності за вчинені порушення.

    “Захист особистої інформації та особистої конфіденційності має принципове значення. Ми раді чути, що Facebook вживає кроки для дотримання основних принципів захисту даних”, — сказав заступник комісара ICO Джеймс Діппл-Джонстоун.

    Як повідомлялося раніше, глава Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія запізнилася з реакцією на проблеми із захистом особистих даних.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.